אורח החיים לאחר הניתוח

 
חשוב לדעת:
קצב ואופן ההחלמה שונים מאדם לאדם. ישנם מנותחים שקצב החלמתם מהיר (מספר ימים) וכאלו שקצב ההחלמה איטי (מספר שבועות). בימים הראשונים שלאחר הניתוח יתכנו כאבים באזור הקיבה (צד שמאל למעלה), באזור השכמות ופלג הגוף העליון, ובאזור הכפתור (בחזה). לעיתים יש תחושה של לחץ וכאב בעיקר כשמתכופפים או כשנושמים עמוק.

 

יש לזכור כי כל מנותח מגיב באופן שונה לכמויות ולסוגי מזון. על כן יש לאכול כל מאכל בנפרד. ישנם מנותחים שמתקשים לאכול או לשתות בשעות הבוקר ורק בהמשך היום מתאפשרת בליעת שתיה ומזון. ככל שהטבעת תהיה סגורה יותר, הקושי באכילה בשעות הבוקר יגדל. 
ישנם מנותחים שיכולים לאכול רק לאחר שתיה; ישנם מנותחים שאינם מסוגלים לאכול ולשתות יחד; ישנם מטופלים שיכולים לשתות רק לאחר אכילה.  כל מנותח צריך לבדוק מה מתאים לו.  

יש להקפיד על שתיה מרובה.

 
מה לאכול, כיצד ומתי
מנותחים רבים אינם מרגישים תחושת רעב במשך מספר ימים לאחר הניתוח. במקרים אלו, אין צורך לאכול. גם כאשר ישנה תחושת רעב, מעט מאוד מזון יוביל מהר לתחושת שובע.
יש לזכור כי הטבעת עדיין פתוחה ולכן אין מגבלות על סוגי המזון.  
  1. בשבוע הראשון שלאחר הניתוח מומלצת שתיה בלבד על מנת לאפשר למערכת העיכול להתאושש מהניתוח. אם מתעוררת תחושת רעב, ניתן לעבור בהדרגה (לאחר שלושה ימים לפחות לאחר הניתוח) לתפריט השבוע השני.
  2. בשבוע השני מומלצת כלכלה רכה הכוללת מאכלי חלב וסויה (גבינות רכות, יוגורטים וכו'), מרקים, ירקות מבושלים. כמו כן ניתן לאכול ירקות ופירות  טריים ללא קליפה וקרייקרים. יש ללעוס היטב את האוכל הקשה יותר.
  3. מהשבוע השלישי ועד הסגירה הראשונה של הטבעת (כחודש לאחר הניתוח) ניתן להוסיף מאכלי בשר ודגים. 
                              *                          *                                *

כללי האכילה והשתיה שיש להקפיד עליהם מהסגירה הראשונה של הטבעת ואילך: 


 שתיה: יש לשתות לאט לאט ולגימות קטנות. לעצור אחרי כל לגימה.  מומלץ שיהיה כל הזמן בקבוק מים בקרבת מקום.
 
אכילה:
*  יש להפסיק לאכול לפחות ארבע (4) שעות לפני השינה.  הארוחה האחרונה תהיה רכה וכמות מזון קטנה מאוד . למשל: קרייקר עם דכבה דקה של גבינה לבנה.  או חצי כוסית יוגורט. 

*  לשים אוכל על כפית שטוחה בלבד. הכפית משמשת ככלי מדידה. אין חובה לאכול בכפית.


*  ללעוס את האוכל היטב היטב. חתיכה קטנטנה של אוכל שלא נלעסה טוב עלולה לחסום את הכניסה לקיבה. במצב זה מים ומזון לא יוכלו לעבור והם יפלטו החוצה. זו בד"כ הסיבה לתחושה ש"הטבעת נסגרה". במקרים הללו יש להגיע  בהקדם לפתיחה של הטבעת.

*  לבלוע את האוכל שנלעב היטב ולהמתין כחצי דקה עד שמרגישים שהמזון עבר. במידה ויש אפשרות לאכול עוד, חוזרים על התהליך (כפית שטוחה, לעיסה טובה ובליעה). במידה וקיימת תחושת שובע, אין להמשיך לאכול.   

                                    

סוגי מזון האסורים והמותרים לאכילה :
*    מומלץ לא לאכול מזון מתובל מדי וחריף מדי.
*    מומלץ לא לאכול מזון מטוגן.

סוגי מזון שאסורים לאכילה:
כל סוגי המזון שמורכבים מעלים, סיבים או רחצנים. למשל: חסה, ענבים עם חרצנים, קוקוס, כרוב, סלרי, אספרגוס, חצילים, אפרסמון, חבושים, תירס, מנגו, גויאבה, צבר (סברס) ורימון.
כל סוגי הבצקים (לחם, בורקס, פיצות, פתיתים, מקרונים, פיתות וכד').
סוגי בשרים שיש בהם סיבים, למשל: בשר עוף ובשר בקר. 

סוגי מזון שמותרים לאכילה:
כל סוגי הירקות שאין בהם סיבים והם מבושלים היטב או טחונים, כל סוגי הקטניות מבושלות היטב, אבוקדו מעוך, בננות מעוכות, אגסים ללא קליפה מרוסקים, תפוחי עץ ללא קליפה מרוסקים, נקטרינות ללא קליפה מרוסקות, שזיפים רכים מאוד ללא קליפה, דובדבנים רכים ללא קליפה, מלון, אבטיח, פיצוחים (שקדים, אגוזי מלך וכד') טבעיים בלבד טחונים או גרוסים היטב, עגבניות מקולפות מרוסקות, מלפפונים מקולפים מרוסקים, קציצות רכות של בשר ודגים.
מוצרי חלב לצרוך בכמויות קטנות. 
אין לאכול במבה או חטיפים אחרים. 

בעיות עצירות:
שזיפים יבשים מסייעים לזרוז תהליך העיכול. ניתן להשרות שזיפים יבשים במים ולשתות את המיץ, או לחתוך לחתיכות קטנטנות וללעוס היטב היטב. אפשרות נוספת היא לרסק עם קצת מים בבלנדר.
כמו כן ניתן לאכול כמויות קטנות של דגני בראנפלייקס עם חלב פושר.
מומלץ מאוד לא להשתמש במשלשלים.


 
Coi בניית אתרים
דף הבית טלפון